Povijest

SanykoTvrtka je osnovana 1990. godine kada započinje radom sa dva djelatnika.

Program sa kojim je tvrtka započela bio je zastupanje i distribucija medicinskih proizvoda tvrtke Davis&Geck i lijekova tvrtke Lederle.

Iz godine u godinu tvrtka se širi po broju zaposlenih kao i po opsegu programa koje zastupamo za područje Republike Hrvatske. Uslijed trenda globalizacije u svjetskoj ekonomiji tvrtke koje smo zastupali, a koje i dalje zastupamo su akvizicijama drugih kompanija širile tijekom godina svoj proizvodni program i postajale dijelom velikih multinacionalnih kompanija te u tom procesu mijenjale i imena.

Tako su brendovi koje smo zastupali (Davis&Geck, USS, Sherwood, Mallinckrodt, Valleylab, Kendall i Vnus) postali prvo sastavni dio  kompanije Tyco Healthcare, odnosno Covidien od 2010. Slijedom daljnjih akvizicija na globalnoj razini, 2016. Medtronic, vodeća tvrtka na svjetskom tržištu medicinske opreme i proizvoda kupuje tvrtku Covidien, da bi 2017. tvrtka Cardinal Health, još jedan renomirani svjetski proizvođač medicinske opreme kupila od Medtronica porfelj Covidien medicinskog potrošnog materijala.

2015. godine započinjemo suradnju s tvrtkom Kanghui za područje osteosintetskog materijala, a koju 2016. također kupuje tvrtka Medtronic.  Neovisno o spomenutim akvizicijama, Sanyko i dalje ostaje zastupnik na području RH za proizvodni asortiman navedenih proizvođača. Ovdje želimo spomenuti i V.A.C. proizvode za liječenje rana negativnim tlakom američke tvrtke KCI, danas u sastavu  korporacije 3M, koje distribuiramo od 2011. godine.  

 

Sanyko

Prateći trendove i zbivanja na tržištu, 2013. godine širimo svoju djelatnost i na područje estetske kirurgije s implantatima za dojke renomiranog njemačkog proizvođača Polytech Health & Aesthetics, a od 2015. godine postajemo i zastupnici američke tvrtke Merit Medical, proizvođača medicinskih proizvoda i opreme za dijagnostičke i terapeutske zahvate u intervencijskoj kardiologiji kao i za zahvate u intervencijskoj radiologiji i onkologiji.  

Od ostalih proizvođača treba spomenuti i Teleflex (program ligirajućih klipsi), tvrtku S&T, švicarskog proizvođača mikro-kirurškog instrumentarija kao i američku tvrtku Thompson Surgical za program retraktora za operativne zahvate.  Prateći potrebe naših kupaca uvodimo na hrvatsko tržište i nekoliko proizvođača specijaliziranih za specifična područja pružanja zdravstvene skrbi kao što su Cooper Surgical, Lipoelastic (postoperativni kompresijski steznici i grudnjaci kao nadopuna programu estetske kirurgije), Trulife (silikonski podlošci za OP sale), Adeor, Endoteq (NeoV laser i potrošni materijal), Nouvag i kao jedan od posljednjih, tvrtka Bonalive za proizvode od koštanog stakla kao nadopuna programu osteosintetskog materijala.

 

SanykoOsim navedenih proizvođača rado spominjemo i distribuciju proizvoda tvrtki Mathys, Waldemar Link i Synthes koje smo tijekom povijesti poslovanja naše tvrtke zastupali na hrvatskom tržištu. 

Kao što ćete cijenjeni poslovni partneri daljnjim pretraživanjem naše stranice i sami moći uočiti, radi se o asortimanu najrenomiranijih svjetskih proizvođača u području medicinske opreme i potrošnog medicinskog materijala. 

Kao posljedica ovakvog okrupnjavanja u poslovanju naših principala i istovremenog širenja njihovih programa, kako u području asortimana, tako i u stvaranju novih tehnoloških rješenja u području medicine, rastao je i Sanyko na današnji broj od 21 zaposlenih i broj od 11.000 različitih proizvoda u prodajnom asortimanu, od čega je 3.000 stalno prisutno na našem skladištu i dostupno odmah za isporuku.

Ono što nas u ovih 30 godina rada čini najzadovoljnijima i najponosnijima je činjenica da u područje skrbi o pacijentu i tretiranju bolesnika uvodimo najsuvremenije metode, kao i upotrebu najnovijih tehničkih dostignuća, kako u području opreme, tako i potrošnog medicinskog materijala.

Uvođenje novih metoda i tehnologija nikada ne može biti kvalitetno ukoliko ne postoji mogućnost edukacije korisnika, tj. medicinskog osoblja u korištenju novih materijala. U tom smislu, zahvaljujući tečajevima, simpozijima i radionicama koje organiziraju naši principali te njihovim edukacijskim centrima, omogućili smo edukaciju velikom broju hrvatskih liječnika i medicinskog osoblja. 

MISIJA I VIZIJA


SanykoMisija naše tvrtke svih ovih godina bio je rad na što kvalitetnijoj organizaciji poslovanja kako bismo kvalitetno i učinkovito udovoljili potrebama naših kupaca te istovremeno im omogućili implementiranje najnovijih svjetskih tehnologija u njihov svakodnevni rad kako bi pacijenti dobili najbolju moguću skrb i uslugu.

Vizija nam je oduvijek bila stvarati i promicati nove ideje, uvodeći na tržište medicinske opreme nove tehnologije, razvijati nove projekte, imati stručne i educirane zaposlenike i zadovoljne kupce.    

Naši prodajni predstavnici stoga pohađaju tečajeve, edukacije i programe recertifikacija što ih organiziraju naši principali u svrhu nadogradnje znanja o proizvodima koji su već na tržištu kao i upoznavanja s novim proizvodima i tehnologijama kako bi ih mogli stručno predstaviti korisnicima.     

NAŠ TIM


SanykoMarketinšku djelatnost kao i brigu o kupcima vodi 9 prodajnih predstavnika podijeljenih po grupama proizvoda koje zastupamo.

Fakturno-knjigovodstveni odjel, odjel za javnu nabavu i odjel za regulatorne poslove i upravljanje kvalitetom čini 9 djelatnika.

Na naše telefone javit će Vam se poslovna tajnica koja ujedno radi i na drugim poslovnim zadacima u organizaciji poslovanja. 

Poslove dostave robe i vođenja skladišta obavljaju 3 djelatnika.

NAŠE VRIJEDNOSTI


SanykoOsnovna vrijednost na kojoj inzistiramo od samog početka našeg rada etičko je ponašanje, od prvog koraka naših aktivnosti pa do zadnjeg, kao i profesionalnost i odgovornost u radu i u odnosu prema poslovnom partneru te međusobno uvažavanje i poštovanje između djelatnika kolektiva.

Vjerujemo kako smo već prepoznati u našem radu i ponašanju kao tvrtka koja njeguje navedene vrijednosti i obvezujemo se kako ćemo se truditi i u budućnosti opravdati Vaše povjerenje.